LAKEUS-LEHTI

Porin seudun eteläpohjalaiset ry. tiedottaa nettisivujen lisäksi asioistaan vuonna 1987 perustetun Lakeus-lehden välityksellä. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvään lehteen kootaan tietoa toiminnasta ja menneistä tapahtumista. Lehdestä löytyy myös henkilöhaastatteluja ja kotiseutumuisteluksia.

Kevään numero ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa ja syksyn numero joulukuun alkupuolella. Lehtiin pyritään saamaan asianmukainen informaatio tulevista tapahtumista.

Lakeus-lehden toimituskuntaan kuuluvat puheenjohtaja Matti Kuhna (p. 040-768 1572, e-mail mkuhna@windowslive.com), varapuheenjohtaja Raimo Kiiltomäki (raimo.kiiltomaki@gmail.com), sihteeri Kari Ahtaanluoma (kari.ahtaanluoma@gmail.com) ja rahastonhoitaja Pirjo Varpela (pirjo.varpela@gmail.com). Halukkaat voivat lähettää juttujaan ja valokuviaan ohessa mainittuihin sähköpostiosoitteisiin. Myös lehden avustajiksi ovat asiasta kiinnostuneet tervetulleita pohjalaisaiheisten juttujensa kera.

Keväällä 2007 Lakeus kävi läpi perusteellisemman remontin. Lehden sivukoko pienennettiin A4:stä B5:een, ja samalla siirryttiin sähköiseen sivunvalmistukseen. Myös lehden informatiivisuutta parannettiin, sisältöä kevennettiin ja kirjoittajiksi hankittiin uusia avustajia. Avustajien määrä on koko ajan kasvussa, ja osa heistä asuu ja vaikuttaa Etelä-Pohjanmaalla.

Lehden uudistamisen jälkeen oli näiden nettisivujen vuoro. Uudet sivut otettiin käyttöön syyskuussa 2007. Seuraavan kerran kotisivut uudistettiin yhtä perusteellisesti loppuvuodesta 2010, jolloin sivut siirrettiin uuteen Yhdistysavaimen käyttöjärjestelmään. Tämän ansiosta yhdistyksen hallituksen jäsenet pääsivät itse tekemään päivityksiä tarpeen mukaan.

Vuoden 2010 syyskesällä yhdistykselle myös tehtiin oma sivu Facebookiin. Sivun päivitysoikeudet ovat hallituksen jäsenillä.

Yhdistys haluaa uudistusten kautta parantaa tiedonkulkua ja huolehtia tältäkin osin jäsentensä palvelemisesta.

Syksyllä 2011 Lakeudesta ilmestyi 50. numero. Juhlan kunniaksi tästä lehdestä tehtiin 40-sivuinen juhlajulkaisu, jossa on normaalien tapahtumauutisten lisäksi runsaasti asiaa lehden historiasta ja myös Etelä-Pohjanmaalta. Näin laajana Lakeus ei ole ilmestynyt vielä kertaakaan 25-vuotisen historiansa aikana. Lehden tähtijuttu oli helmikuussa 2012 sata vuotta täyttävän, mutta edelleen hyvässä kunnossa olleen perustajajäsenen Sylvi Piiparin haastattelu.

Vuodesta 2017 alkaen lehden ilmoitushankinta on ollut hallituksen jäsenten käsissä.

 

Uudistettu Lakeus-lehti on juuri syntymässä ”Tuurin pajassa” kesäkuun
alkupäivinä vuonna 2007. Kuohuviiniä tapauksen kunniaksi juovat
Matti Kuhna, Pirjo Varpela, Reino Kuusela ja Kari Ahtaanluoma.

Kuvat: Kari Ahtaanluoma / Pirjo Varpela