50-VUOTISJUHLA


PORIN SEUDUN ETELÄPOHJALAISET

RY. VIETTI  50-VUOTISJUHLAANSA


17.4.2008 tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Porin seudun eteläpohjalaiset ry. perustettiin Porissa. Yhdistys juhlistikin puolivuosisataista toimintaansa lauantaina 12. huhtikuuta Porin Suomalaisella Klubilla.

Juhlapuhujana oli peruspalveluministeri, terveystieteiden tohtori Paula Risikko (kok.). Hän on syntyjään Ylihärmästä ja on siviiliviraltaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtori. Porin kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Yhdistyksen toiminnan käynnistymisestä kertoi perustajajäsen ja entinen puheenjohtaja Liisa Haavisto. Lisäksi juhlassa kuultiin Arvo Viitaniemen pelimanniryhmän soittoa, Kimmo Tuurin yksinlaulua sekä tamperelaisen maisteri Aulis Rintalan tulkintaa Kalevalasta Etelä-Pohjanmaan murteella. Juhlan lopussa saatiin myös nauttia eläkkeellä olevan Porin teatterin näyttelijän Veikko Hirviniemen esityksestä. Juhlien juontajina toimivat Kosti Rasinperä ja Ulla Kamppinen.

Juhliin osallistui noin 90 henkeä, missä luvussa ovat mukana myös esiintyjät. Juhlat onnistuivat hyvin ja saivat osakseen näkyvän ja myönteisen julkisuuden sanomalehti Satakunnan Kansassa.

Yhdistyksen hallitus aloitti viime keväänä juhlien valmistelun. Juhlista tiedotettiin yhdistyksessä näyttävästi maaliskuussa, jolloin Lakeus-lehden juhlanumero ilmestyi. Lehteen haastateltiin myös laajemmin yhdistyksessä vuosikymmenien aikana vaikuttaneita tekijöitä.

Juhlavuoden puitteissa yhdistys järjestää muitakin teematapahtumia. Ilmajokelainen kamarikuoro Kampraatti vieraili Porissa esiintymässä 9-10.2. Lauantain musiikkikokonaisuus rakentui klassisen kuorotarjonnan varaan, ja sunnuntaina puolestaan oli kirkkokonsertin vuoro. Lisätietoja Kampraatti-kuorosta saa nettiosoitteesta www.ilmajoki.fi/kampraatti.

Perjantaina 22. elokuuta eteläpohjalaisuutta hurtilla huumorilla tulkitseva Rehupiikles-yhtye  vieraili Porissa Cafe Jazzissa niinikään juhlavuoden tiimoilta. Teematapahtuman tarkoituksena oli laajentaa kuvaa eteläpohjalaisuudesta ja vedota samalla nuorempaan yleisöön. Lisätietoja yhtyeestä saa osoitteesta www.rehupiikles.com.