LAKEUDEN HENKI ELÄÄ 2010-LUVULLAKIN

Eteläpohjalaiset muistavat juurensa, tietävät keitä he ovat. Todisteena tästä on se, että eteläpohjalaisilla on yhdistyksiä niin monessa maakunnassa, kuten näidenkin nettisivujen linkkien kautta on nähtävissä.

Satakunta ei tee poikkeusta heimoyhdistysten listalla, sillä Porissa vaikuttaa yli puolen vuosisadan kokemuksella Porin seudun eteläpohjalaiset ry. Vuoden 2018 lopussa yhdistyksessä oli jäseniä 333 (vuotta aiemmin 360). Perustamisvuotensa 1958 lopussa yhdistykseen puolestaan kuului sata henkeä.

Tällä hetkellä vuotuinen jäsenmaksu on 17 euroa.

Yhdistys vietti näyttävästi 60-vuotisjuhliaan 14.4.2018. Juhlapuhujana Rantakartanossa pidetyissä juhlissa oli Laihialta syntyisin oleva Finnairin entinen pääjohtaja, vuorineuvos Keijo Suila.

Kulttuuritapahtumat, kotiseuturetket omaan ja muihinkin maakuntiin ovat olleet vuosittain yhdistyksen ohjelmassa. Runsaasti jäsenistöä ovat koonneet myös vuosittaiset joulujuhlat.

Lähes neljänkymmenen vuoden ajan on muistettu kuntopoluilla kävelijöitä tarkistamalla kuntovihoista eniten suorituksia keränneet ja muistamalla heitä syksyn tilaisuuksissa.

Syntymämaakuntaakaan ei viime vuosina ole unohdettu. Yhdistyksen väki on tehnyt vuodesta 2012 lähtien yhden tai muutaman päivän kestäneitä retkiä Etelä-Pohjanmaalle. Vuonna 2018 kohteena oli Ilmajoki, jonne matkattiin katsomaan musiikkijuhlilla esitettyä Mannerheim-oopperaa.

Yhdistys näkyy Facebookin kautta myös sosiaalisessa mediassa. Kaikki halukkaat ja kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan yhdistyksen kavereiksi ja toki myös jäseniksi. Uusien ja nuorten jäsenten saaminen onkin yhdistyksen suurin haaste tilanteessa, jossa jäsenistön keski-ikä nousee vääjäämättä ja luonnollista poistumaa esiintyy koko ajan.