TAPAHTUMAT

 

KESKIVIIKKO 8.11.

Luvassa on perinteinen hengellinen ilta Porin seurakuntakeskuksen 2. kerroksessa 18.00 alkaen (HUOM! Aiemmasta muuttunut päivämäärä). Luvassa on entiseen tapaan puheita ja virrenveisuuta. Ilta alkaa kahvituksella klo 17.30. Illan puhujana on Luvian entinen kirkkoherra, rovasti Tapio Seppälä. Luvassa on myös Keski-Porin kappalaisen Anne Sippolan puheenvuoro. Kanttorina toimii totuttuun tapaan yhdistyksemme jäsen, Noormarkun seurakunnan entinen kanttori Heikki Lipasti.

 

LAUANTAI 9.12.

Yhdistyksen perinteinen kuusijuhla klo 14.00 alkaen ravintola Liisanpuistossa (os. Liisankatu 20, 28100 Pori). Eteläpohjalaiset Joose Tammelin (Rehupiiklesin perustajia) ja Jonna Anttila tarjoavat kuusijuhlaamme puolen tunnin eteläpohjalaishenkistä showta (musiikkia ja puhetta). Joulujuhlan hinta aikuiselta on 35 ja lapselta 15 euroa. Joulupöytä käsittää marinoitua silliä, sipulisilakkaa, savukalavuoan ja piparjuurikermaa, rosollia ja rosollinkastiketta, keitetyt perunat, joulukinkkua, konjakkisinappia, sieni- ja leipäjuustosalaattia, limppua ja voita, lihapyöryköitä, lanttulaatikkoa, imellettyä perunalaatikkoa ja luumukreemiä. Mukana myös kahvit ja jälkiruoka. Luvassa on myös muun muassa musiikkia, arvontaa ja joulupukin vierailu. Ilmoittautumiset pe 1.12. klo 12.00 mennessä sihteeri Kari Ahtaanluomalle, p. 050 2302, e-mail kari.ahtaanluoma@gmail.com. Maksu ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen tilille Fì94 5700 8120 6248 82 . Tuo pukin konttiin oma lahjasi sekä itsellesi tarpeetonta ja hyväkuntoista tavaraa arpajaisiin, joiden tuotto menee yhdistyksen hyväksi.

 

PERJANTAI 19.1.2024

Menemme Porin Teatteriin katsomaan presidentti Urho Kekkosen puolisosta Sylvi Kekkosesta kertovaa näytelmää Sylvi. Näytelmä alkaa isolla näyttämöllä tuttuun aikaan klo 19.00. Yhdistys on varannut tähän näytökseen 20 lippua. Lippuja voi varata hallituksemme jäseneltä Liisa Suilalta, p. 040-537 1233. Varaukset, jotka on tehtävä 2. tammikuuta mennessä, pyydetään tekemään mieluiten tekstiviestillä. Lipun hinta 29 euroa, maksu yhdistyksen tilille Fì94 5700 8120 6248 82 viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä.

 

PERJANTAI 9.2.

Luvassa on tehdasvierailu kaivos- ja sulattoyhtiö Bolidenin Harjavallan yksikössä kello 13.00 alkaen. Ensin on tarjolla historiaa, sillä yksiköllä on tehdastoimintaa takana jo 80 vuotta. Sen jälkeen kuullaan ja katsellaan tämän päivän työskentelyä kupari- ja nikkelisulattamoilla sekä kuullaan myös erityismetallien tarpeesta tietotekniikan kantilta. Esittelijänä on henkilöstöpäällikkö Reijo Salminen. Talo tarjoaa sämpyläkahvit. Lyttylän Liikenne vastaa kuljetuksesta ja starttaa vanhan linja-autoaseman turistipysäkiltä kello 12.15. Tilaisuuden kesto max 2 tuntia. Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 5.2. klo 12.00 mennessä sihteeri Kari Ahtaanluomalle, p. 050 2302, e-mail kari.ahtaanluoma@gmail.com. Otamme ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan niin monta lähtijää kuin pikkubussiin mahtuu.

 

TORSTAI 14.3.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään klo 18.00 alkaen Cafe Localessa, os. Yrjönkatu 12. Esillä ovat normaaliin tapaan sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen yhdistyksemme tuore jäsen, eläkkeellä oleva historianopettaja Erkki Yli-Jokipii esitelmöi aiheesta ”Mikko Luopajärven kehitys poliitikoksi - jalasjärveläinen kansanedustaja ja ministeri 1910- ja 1920-luvulla.” Esitelmän kesto on 30 minuuttia. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Huhtikuuksi hallitus on kaavailemassa vierailua teollisuusneuvos Timo Prihtin perikunnan omistamalle Säterin kartanolle Kellahdelle. Toukokuuksi ollaan niin ikään alustavasti kaavailemassa vierailua Porin kaupunginkirjastolla, jossa kirjaston työntekijöiden olisi määrä valistaa meitä tekoälystä.

Kesällä olisi tarkoitus mennä Teuvalle katsomaan Muumipeikon luojasta Tove Janssonista tehtyä Tove-oopperaa, joka esitetään paikallisessa kirkossa. Oopperan ydin on se, että Teuvan kirkon alttaritaulu on ainut hänen maalaamansa alttaritaulu ja ooppera kertoo sen työvaiheista. Yhdistys on varaamassa 25 lippua sunnuntain 4. elokuuta näytökseen.

Tiedot tulevasta ohjelmastamme julkistetaan jäsenistölle kevään aikana.